SMS YEMEK TARİFLERİ

0

BALIK KÖFTESİ: 3 adet patatesi haşlayın.500 gr mezgitin kılçıklarını ayıklayıp haşlayın.Patateslerle birlikte haşlanmış balıkları çatalla ezin. 1 tane soğanı rendeleyip balıklı karışıma ilave edin. 2 yumurta, 1 çay kaşığı yenibahar, tuz ve karabiber ekleyin. Hepsini karıştırıp yoğurun. Hazırladığınız köfte harcından parçalar koparıp oval şekil verin. Köfteleri galete ununa bulayıp yağda kızartın.

**********************

KABAK SALATASI: 2 adet kabağı rendeleyin ve tavaya ekleyin.Kabaklar suyunu çekene kadar kavurun. Tvaayı ocaktan indirip soğuması için bekletin.1 adet salatalık ve 1 diş sarımsak rendeleyip bir kaba alın. 1 su bardağı yoğurt, 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz ve 1 yemek kaşığı ince doğranmış dereotu ilave edin. soğuyan kabakları kaba ekleyin ve karıştırın.Bekletmeden servis yapın.

**********************

PATATES GRATEN: 2 baş soğan ve 4 diş sarımsak kavrulur. 3 kg patates ince ince dilimlenir ve soğanlara ilave edilir, 3dk daha kavrulur. Ocaktan alındıktan sonra tuz karabiber, 100 gr krema, 50 gr krem peynir karıştırılıp tepsiye alınır. üzerine 200 gr rendelenmiş kaşar serpilip fırında kızartılır.

**********************

PEYNİRLİ KIRMIZI BİBER:8 adet kırmızı biberi közleyin. 1/2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir, 1 su bardağı irice doğranmış ceviz,1 çay kaşığı karabiber,1/2 cay bardağı kıyılmış maydanoz ve 1 yemek kaşığı zeytinyağ ile karıştırın.Biberleri soyup,çekirdeklerini temizledikten sonra peynirli harcı doldurun. Üzerlerine 1 yemek kaşığı zeytinyağ gezdirerek servis yapın.

**********************

BALLI KIŞ ÇAYI: 1 Tutam kuru papatya, 1 tutam hatmi çiçeği, 1 dal çubuk tarçın,1 çay kaşığı kuşburnu,5-6 adet kakule,malzemelerini demliğe koyun.Kaynar su ekleyip bir kaç dakika bekletin.Sıcak servis yapın.

**********************

AHUDUDULU KURABİYE: 1 yumurta, 3 yemek kaşığı tereyağ, 1 çay bardağı şeker,1 çay bardağı bal, ve 2,5 su bardağı unu yumuşak bir hamur haline getirin.Hamuru orta kalınlıkta açıp bardak ağzıyla yuvarlaklar çıkarın. Üzerine yumurta akı sürüp toz şeker ve tarçın serperek 170 derece fırında pişirin. Ilıkken üzerine ahududuları yerleştirip pudra şekeri serperek servis edebilirsiniz.

**********************

20 ml buğday tohumu yağı ve 10 damla nane yağını karıştırıp ışık geçirmeyen bir şişede muhafaza edin. Stresli ve gergin olduğunuz dönemlerde ılık bir duş aldıktan sonra alın, şakak ve ensenize bu karışımla hafif masaj yaparak rahatlatıcı etkisinden faydalanabilirsiniz.

**********************

HURMA TATLISI: 125 gr eritilmiş tereyağına 1 çay bardağı süt ekleyin.Üzerine 1 çay bardağı ceviz, 3 su bardağı un ve 1 paket kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamura hurma şeklini verip, tepsiye dizin. Fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Soğuduktan sonra 2,5 su bardağı su ile 2,5 su bardağı şekerden yapılmış şerbeti dökün.Şerbeti çektikten sonra servis edin.




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol