Limonlu, Kuru Uzumlu Kurabiye

0

1/2 cup oda sicakliginda tuzsuz tereyag

1/2 cup toz seker

1 limon kabugu rendesi

1 yumurta

1,5 cup un

2 cay kasigi kabartma tozu (ya da bir paket)

Bir tutam toz

4 yemek kasigi yulaf

1 cup kuru uzum (ben daha az koyuyorum, birkez de kus uzumu ile denedim guzel oldu)

180 dereceye firini isitin. Genis bir tepsiyi yaglayin.

Once yumusamis tereyagini seker ve limon kabugu rendesi ile birlikte iyice cirpin, rengi acilip kivam alacak. 1 yumurtayi ekleyip karistirin.

Un, tuz ve kabartma tozunu birlikte eleyin. Yulafi da katarak sekerli yag karisimina ekleyip karistirin. En son kuru uzum ekleyin.

Tatli kasigi ile olcerek tepsiye dizin. 15-20 dakika firinda pisirin. Cabuk pisiyorlar, kuvvetli isisi olan firininiz varsa 15 dakika dolmadan pismis olabilerler. Kurabiyeler konuldugu gibi seklini koruyor. Altlari cabuk pisiyor yalniz, onun icin firinin ust tarafina dogru koymaniz iyi olabilir.Afiyet olsun!


Ingilizce Tarif:

Drop heaping teaspoonfuls of the mixture at least 3 inches apart onto the baking sheet and flatten slightly with the back of a fork. Bake for 15 -20 minutes, until golden brown. Make sure you put the rack in the top of the oven, because the bottom of the cookies burns very easily!

Sift the flour, baking powder, and salt into a bowl and stir into the butter mixture, with the oats, until blended. Stir in the raisins until just blended.

Preheat oven to 375 F. Lightly spray or grease a baking sheet (I personally use aluminum foil instead). In a large bowl, beat the butter, sugar, and lemon zest together until thick and pale. Gradually beat in the egg until blended.

1 cup raisins

4 tablespoons quick-cooking oats ( I usually use old-fashioned rolled ones and that works out too or leave them out all together.)

pinch of salt

2 teaspoons baking powder

1½ cups all-purpose flour

1 egg

grated zest of 1 lemon

½ cup sugar

½ cup (1 stick) unsalted butter, softened




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol