Bebek Bisküvisi

1

Malzemeler:

*2 çay bardağı tam buğday unu (içerik zenginleştirmek istenirse 1 bardağını yulaf unuyla değiştirebilirsiniz)

*1/2 çay bardağı irmik

*2 çay bardağı pirinç unu

*4 yemek kaşığı tereyağ (gerekirse arttırılabilir)

*3-4 yemek kaşığı pekmez

*1 yemek kaşığı kuru kayısı püresi (arzuya göre)

Bütün malzemeler yoğurulup, çok ince olmayacak şekilde açılır. 
Kurabiye kalıplarıyla keserek çıkartılır (kalıp yoksa, kare kare kesilebilir).
Tepsiye yağlı kağıt serdikten sonra yerleştirdiğiniz bisküvilerin üzeri çatalla delinir ya da çizikler atılır.
175C de 20 dakika pişirin...

Not: Kuru kayısı püresi yapmak için; 5-6 kuru kayısıyı 1 saat kadar yarım su bardağı suyun içinde bekletip, suyu ile beraber blender'dan geçirin. Bu püreyi 5-6 gün buzdolabında muhafaza edebilirsiniz...
Ben bunu kızıma, kahvaltıda reçel niyetine de yediriyorum. Bazen hazırladığım kaşık mamalarına karıştırıyorum. Kaka yapmakta zorlanan bebekler için de süper yardımcıdır:)




1 Yorum


selinmerakta

cok guzel bir tarif. deneyecegim bugun. tesekkurler.

Yorum yapmak için üye ol