sandal sefası

0

3 kabak

1 patates

1 havuç

rendelenmiş kaşar

 

 

beşamel sos için

 

1 yemek kaşığı tereyağ

2 yemek kaşığı un

aldığı kadar süt

tuz

taze çekilmiş karabiber

 

 

1 yemek kaşığı tereyağ 2 kaşık unla kokusu cıkana kadar kavrulur,ocağın altı kapatılır ve süt yavaş yavaş eklenir,bir taraftan çırpma teliyle karıştırılır,pürüzsüz olunca tekrar ocağa alınır,tuz ve taze cekılmış karabıber eklenır,biraz daha pişirilir,kıvamı muhallebi gibi olmalı,koyu olduysa süt eklenp çırpılmaya devam edilir..

 

kabaklar uzunlamasına 2ye kesilir,cok az suda 15 dakıka haslanır..ortaları kaşıkla çıkarılır,sandal gibi olurlar:)

patates ve havuç küp küp kesilip buharda haşlanır,beşamel sosla karıştırılıp sandallar tepeleme doldurulur..

20 dakıka fırınlandıktan sonra cıkarılıp rende kaşar eklenir ve kaşarlar kızarınca servis edilir..

 




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol