arkadasimin fellah koftesi tarifi

0

mukemmel oluyor.

not 1: sosu kavurmuyorsunuz/pisirmiyorsunuz, cig olacak.
not 2: kofteleri yuvarlarken ustte kalan avucunuzun icini islatin her seferinde.

"ince bulguru sıcak su ile ıslatıp biraz şişmesini bekleyeceksin daha sonra un ve biraz kırmızı biber ilave edip ılık suyu da yanında tutup hamur kıvamında yoğuracaksın. eline alıp çatlamadan yuvarlayabildiğin zaman kıvamı gelmiştir. ara ara eline su serperek köfteleri yuvarlayıp ortalarına serçe parmağınla baskı yapacaksın. hepsi bitince de tuzlu kaynar suda haşlayacaksın.

sosu; domates, yeşil biber ve maydonoz ince doğranacak, 3-4 sarımsak, biber ve domates salçası, zeytinyağı, nar ekşisi, limon, kuru nane, sumak, pul biber, karabiber, kimyon ve tuz hepsi karıştırılacak en son da köftelerin haşlama suyundan ilave edilerek sos haline getirilecek. kötelerin suyu süzüldükten sonra da üzerine sos dökülüp ağzı kapatılacak soğuması beklenecek afiyet olsun"




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol