Fırında Pratik Yoğurt Yapımı...

3

Fırın Yöntemi :)))

Yoğurt hazırlığı : 1 litre süte (2 şişe günlük süt kullanıyorum ben) 1 çorba kaşığı yoğurt (tava yoğurdu iyi oluyor) mayalanacak. 

Sütü ısıtıp parmağının dayanabileceği sıcaklığa gelene kadar soğut. 

Bu arada, 1 çorba kaşığı yoğurdu, küçük bir kasenin içinde, 6 yemek kaşığı süt ekleyerek kaşığın tersiyle eze eze iyice sulandır. 

Sonra bu karışımı süte ekle ve hafifce karıştır.

Cam veya porselen kaplara dök. Bu ölçüden, hazır mama kavanozları boyutunda 6 kase çıkıyor. Ben Migros'tan tanesini 1 TL.ye aldığım kapaklı cam kaseleri kullanıyorum (fotoğrafta gözüken, boyutunu anlayabilmeniz için yanına kredi kartımı da koydum :P). Kocaman kaseyi her seferinde çıkarıp kaşıklamanıza gerek kalmıyor, her kase bir kullanımlık olduğu için, yemekten 1 saat kadar önce dolaptan çıkarıp oda sıcaklığına getirip yedirebiliyorsun rahatca, diğerleri de dolapta kalıyor dokunulmadan :)))

Bu arada fırını en düşük sıcaklığına getir (40-45derece).

Yoğurt yaptığın kapları 'ağzı açık' olarak yaklaşik 4-5 saat kadar firına koy.

Çıkarttıktan sonra oda sıcaklığına gelmelerini bekle ve kapaklarını kapatıp buzdolabinda en az 3-4 saat beklet...

Afiyet olsun...

Dip not : Yoğurdun cinsine göre fırında tutma süresi değişebiliyor. Eğer suluca gözüküyorsa, paniğe gerek yok :P. Fırına tekrar geri koyup 1 saat kadar daha bekleyin :)




3 Yorum


banu_ebru2010

Guzel fikir denicem

Betul_lalezeynep

Pınar abla 4-5 saat boyunca fırın 40 derecede açık mı kalıyor?

pkaracasu

Evet Betülcüğüm ...

Yorum yapmak için üye ol