kolay ve nefis patates püresi

2

malzemeler : 6 adet orta boy patates,bır mıktar sut,1 çorba kasıgı tereyağ,bır mıktar tuz..

yapılısı: patateslerın kabukları soyulur,bıkac parcaya bölunerek tencereye konur..uzerını çokk gecmeyecek kadar( patatesler görunecek )  süt konur..orta ateste arasıra karıstıralarak patatesler yumusayıncaya kadar pişirilir.ocaktan almaya yakın tuz ve tereyag konur..karıstırılıp kapatılır ve blendardan gecırılır..kıvamı koyu ıse sut katabılısınız..

ÖNEMLİ :PİŞİRİRKEN SÜT KESILIR GIBI OLCAK ÇOK NORMAL..

             SÜTÜ FAZLA KOYMAYIN SONRA KOYULASTIRMA IMKANINIZ ZOR OLUR..PATATESLER GÖRUNCENECK SEKILDE SÜT KOYUN..KIVAM KOYU GELIRSE SÜT YINE EKLENEBILIR.. 

   AFIYET OLSUN :))




2 Yorum


aysin84

hımmm olabılır mınecım nefıs duruyor valla..nekadr tutcan?

peyibal

Çok enfes görünüyor,denemek lazım.

Yorum yapmak için üye ol