fırında beşamel soslu ıspanak

1

malzemeler :
1 kg ıspanak
2 orta boy soğan
2 diş sarımsak
1 çay bardağı su
tuz karabiber
zeytinyağı

beşamel sos için malz.:
2.5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı tereyağ
tuz,karabiber


hazırlanışı:

sarımsaklar ve soğanlar zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavrulur.kavrulan soğanın ve sarımsağın üzerine ıspanaklar ve 1 çay bardağı su konarak kavrulmaya devam edilir. kavrulan ıspanak fırın tepsisine yada borcam tepsiye konur.

beşamel sos hazırlanışı :)

öncelikle tereyağı eritilir. üzerine un ilave edilip tel çırpıcı ile beyaz un görünümü kalmayana kadar  karıştırmaya devam edilir.un kavrulduktan sonra üzerine yavaş yavaş süt eklenerek çırpmaya devam edilir. yoğun bir kıvam aldığı zaman tuz ve karabiber eklenir.beşamel sos ocaktan alınır.


tepside bulunan ıspanağın üzerine eşit bir şekilde beşamel sos dökülür.üzerine arzuya göre rendelenmiş kaşar koyabilirsiniz.

afiyet olsun :)




1 Yorum


Di

tesekkur ederim :)

Yorum yapmak için üye ol