Ayşe Arman ve Canan Karatay Röportajından Kesitler - 2

0

  Neden?
- Çoklu doymamış dediğimiz, Omega-3, çok çabuk okside olur. Yani çabuk bozuluyor ve tehlikeli olan kimyasallar oluşuyor. Bu bozulmayı güçlü antioksidanlar önlüyor. Ayrıca buzdolabında saklanması gerekiyor Omega-3’lerin, çabuk bozulmasını önlemek amacıyla...

Gelelim şekere...
- Çocukları şekerle tanıştırmamamız gerekiyor. Ben oğluma hiç şeker vermedim mesela. Bilmedi, hâlâ yemez. Kola gibi asitli içecekler de içmedi, Amerika’da yaşadığı halde. Bence dünyanın en tehlikeli içeceği...

*  Neden?
- Karaciğer yağlanması yapıyor. Oğlum, Amerika’da doğum günü partilerine giderler, renkli meyve suyu verirler ya, hani safi boya, bizimki içmezdi. Telefon ederlerdi bana, “Oğlunuz hasta mı, neden içmiyor?” diye. Şaşırırdı Amerikalı hanımlar. Hiç cips de yemedi mesela. Alışveriş merkezlerini dolaşırdık, renkli renkli şekerler olurdu, bakardı, “Biz bunu sevmiyoruz değil mi anne?” derdi, “Hayır oğlum sevmiyoruz” derdim.

Kaynak: http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/20064108.asp




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol