newyorker cheesecake tarifi

0

alt taban için 1,5 paket eti burçak bisküvi rondoda toz haline getirilip eritilmiş tereyağı ( 2 yemek kaşığı) ve 1 yemek kaşığı tozşeker ile karıştırılacak ve kelepçeli pasta kalıbının altına konulacak.tabanın piştikten sonra dağılmaması için bir bardağın altıyla bisküvilere bastırılarak sıkıştırılmalı (28 cmlik kalıp için )
kalıbınız küçükse malzemeleri azaltmanızı tavsiye ederim.

fırınımızı 180 dereceye getirip ısıtmaya başlayalım.
 

  • 4 kutu Labne Peyniri (800 gr)
  • 1 subardağı + 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı un
  • yarım limonun rendelenmiş kabuğu
  • bir kaç damla limon suyu
  • ayrıca istenirse 1 kutu kremada eklenebilir

Cheesecake karışımı için labne peynirini ve şekeri mikserin orta hızında ipeksi bir kıvam alana dek çırpıyoruz ardından tek tek yumurtaları ekliyoruz. (Her bir yumurtadan sonra mikseri çalıştırıp karışımla iyice bütünleştikten sonra diğerini ekliyoruz.) eğer krema katılacaksa kremayı ekliyoruz.Mikseri düşük devire getirerek karıştırıyoruz. 2 yemek kaşığı unu vanilyayı ve  son olarak limon suyu ve limon kabuğu rendesini ilave edip çırpıyoruz. kalıbımıza döküp önceden ısıttığımız fırında üstü altın sarısı olana dek pişiriyoruz. ;(yaklaşık 50-60 dk)
 
afiyet olsun

not: üstüne dilediğiniz sosu koyabilirsiniziçinde limon olduğu için ben üstünede limon sosu yapıyorum. http://southernfood.about.com/od/dessertsaucerecipes/r/bl30214c.htm                              ama çikolatalıda güzel oluyor




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol