Ev yapımı nutella

Mısır şurubundan elde edilen şekerle yapılan her türlü tatlının pankreas kanserinden,böbrek,karaciğer yetmezliğine kadar dolu hastalığa yol açtığı konuşulurken;ben de ev yapımı nefis türk fındıklarından yaptığım nutellamın gizli tarifini açıklamaya karar verdim.Son derece kolay,pratik.Sadece 7-8 dk alıyor fındıkların kavrulması hariç.
Malzemeler:
2 su bardağı kavrulmamış fındık
1 çay bardağı pudra şeker
1 çaybardağı süt
1 paket vanilya
2 çorba kaşığı kakao
Yapımı:
Fındıklarımızı fırın tepsisine döküp 180 derecede 15-20 dk. güzel kokmaya başlayıncaya kadar kavuruyoruz.Kavrulan fındıkları soğuyunca rondoya alıp çekmeye başlıyoruz.Püf noktası sadece burası uzun süre çevireceğiz pütür pütür değil krema kıvamını alıncaya kadar,yağı cıkıncaya kadar cevirelim.Rondonun kenarlarına yapışan fındıkları kaşıkla tekrar tekrar sıyıralım ki homojen olsun.İyice kremalaştığına inandıktan sonra sırayla pudra şekeri,vanilya,kakao,süt katıp yine homojen olana kadar çevirelim.Hepsi de bu kadar.Sonra çocukların fındığa nasıl bayıldıklarını seyredelim.




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol