Alman Pastası

0

Malzemesi:
Keki için: (Ben keki için uğraşmıyorum hazır pasta tabanı kullanıyorum)
2 Adet yumurta, 1 çay bardağı toz şeker, 1 çay bardağı yoğurt, !/2 paket eritilmiş margarin, 3 çay bardağı elenmiş un, 1 paket kabartma tozu,üzerine serpmek için Pudra şekeri
Krema için:
2 subardağı süt, 3 çorba kaşığıun, 1 çaybardağı şeker, 1 adet yumurta sarısı, 2 paket vanilya, 50gr. margarin.

Hazırlanışı:
Yumurtaları şekerile beyaz ve köpük köpük olana kadar çırp. Ardından yoğurt ve eritilmiş margarini ekleyip tekrar çırp. Elenmiş una kabartma tozu ekleyip karıştıralım ve çırpma teli veya mikserin uçlarını elimize alıp karıştıralım. Yağlayıp hafifçe şeker serpilmiş kalıba hamurumuzu boşaltalım. Önceden 180C'de ısıttığımız fırında pişirelim.
Bu arada kremamızı hazırlayalım. Unu Süt ile ezip topaksız kıvama getirelim. Yumurta sarısını çırparak ilave edelim. Şekeri de katıp ağır ateşte ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına getirelim. Kremayı ateşten alıp soğuttuktan sonra (ben ılınınca yapıyorum) içine 2 paket vanilya ve margaerini ekleyip 5 dk. mikserle çırpalım.
Pastamış piştiğinde enine yarıdan ikiye kesip kremanın tamamını alt parçasının üzerine sürelim. Diğer parçayı kremanın üzerine otrtup üzerine bol pudra şekeri ekleyelim.




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol