Davet Sofraları için 3 Çorba

0

Tarifler AtlasJet dergisinden :)


Terbiyeli Tane Sebze Çorbası
1 adet havuç
1 adet kabak
1 adet soğan
1 adet kapya biber
1 adet dolmalık biber
5-6 adet taze fasulye
6 su bardağı su veya tavuk suyu
1 dal kereviz sapı
Tuz
Tereyağı

Terbiye için
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurtanın sarısı
3 çorba kaşıı un
1 çorba kaşığı limon suyu
3 çorba kaşığı zeytinyağı


Soğanı kıyın, kalan sebzeleri çorba kaşığına sığacak şekilde doğrayın. Tereyağını eritip soğanı kavurun. Doğranmış sebzeleri ekleyip 5 dakika daha kavurmaya devam edin. Tavuk suyunu ekleyin. Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin.

Çorbanın terbiyesi için tüm malzemeleri krema haline gelene kadar çırpın. Çorbanın suyundan alıp karışıma ilave edin. Sonra kaynayan çorbaya azar azar bu karışımdan ekleyin. Bir kaç taşım kaynadıkdan sonra altını kapatın.

Sütlü Havuç Çorbası

3 orta boy havuç
2 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 litre süt
1,5 litre sıcak su
1 çorba kaşığı kuru nane
tuz, karabiber

havuçları soyup rendenin ince tarafı ile rendeleyin. Çorbayı hazırlayacağınız tencerede zyagi ve tereyagını ısıtıp havuçları ekleyin. Hafif yumuşayıp rengi değişinceye kadar kavurun ve unu ekleyin.  sürekli karıştırarak un topaklaşmadan sütü azar azar ilave edin. en son kaynar su, tuz ve karabiber ekleyin.

Semizotu ve Ispanaklı Çorba

250 gram ıspanak
250 gram semizotu
1/3 su bardağı zeytinyağı
1 adet soğan
2 çorba kaşığı un
1,5 su bardağı süt
3 su bardağı su
1 yumurtanın sarısı
1/4 limonun suyu
Tuz

Ispanakları ve semizotlarını küçük küçük doğrayın. Soğanı püre haline getirin ve zeytinyağında kavurun. Sebzeleri ekleyerek biraz daha kavurun. üzerine un serpip kokusu çıkıncaya kadar 2 dakika daha javurun. Süt ve su karışımını ekleyin. Kaynayınca ateşi kısın ve 15 dakika kaynatın.
Terbiyesi için limon suyu ve yumruta sarısını çırpın. Çorbanın suyu ile karıştırarak ılıtın ve çorbaya ekleyin. Bol karabiber ile servis yapın.







Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol