Elmalı Tart

2


Hamur için:

  • 2,5 su bardağı un
  • 150 gr oda sıcaklığında margarin
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 paket kabartma tozu
İçi için:
  • 3 orta boy elma
  • yarım su bardağından biraz az toz şeker
  • yarım su bardağı fındık, irice dövülmüş
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Hazırlanması:

1. 3 elmanın kabuklarını soyup ince rendeleyin. Bir tavaya elmaları ve  toz şekeri ekleyip pişirin.

2. Pişince yarım su bardağı fındık ve 1 tatlı kaşığı tarçın ekleyip karıştırın, soğumaya bırakın.

3. Unu geniş bir kaba koyun, ortasını açıp diğer malzamaleri de ekleyin. Tüm malzemeyi karıştırıp, iyice yoğurun.

4. Hamuru iki parçaya bölün, parçalardan birini elinizle bastırarak, margarinle yağlayıp un serptiğiniz 25-30 cm çapındaki yuvarlak bir borcama ya da kelepçeli kalıba yayın. Hamurun kenarlarını hafifçe yükseltin.

5. Elmalı içi hamurun üzerine yayın. Kalan hamuru küçük parçalar kopartarak rula halinde elinizle yuvarlayarak mümkün olduğunca ince şerit oluşturun. Şeritleri bir enine, bir boyuna kafes oluşturacak şekilde elmalı için üstüne koyun.

6. Bir yumurta sarısını fırça ile hamurun üzerine dikkatlice sürün.

7. Tartı, önceden ısıtılmış 180C  fırında şeritlerin üzeri pembeleşene (yaklaşık 15-20 dak.) kadar pişirin.

Afiyet olsun :)




2 Yorum


polen

ben üstüne şerit yapmaya üşenip bir parça hamuru rendeliyorum,elinize sağlık,güzel görünüyor:)

pkaracasu

O da iyi fikirmis :)

Yorum yapmak için üye ol