Krem Karamel

0


1 Lt. süt
6 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket şekerli vanilin
 
Yapılışı:yumurta ve şeker iyice eriyene kadar çırpılır.Sonra içine süt ve vanilin de eklenerek biraz daha karıştırılır.Pişirme kaplarının içine biraz şeker konulup ateşte karamelize edilir ve sütlü karışım da üstüne dökülür.160-170 derece fırında üzeri kızarana kadar yaklaşık 1 saat pişirilir.Piştiğini kontrol etmek için içine kürdan batırın temiz çıkıyorsa pişmiş demektir.Fırından çıkarıp dışarda biraz soğutun ve buzdolabına kaldırın.Servis ederken de kaplarınızı ters çevirip servis tabağına alın.Afiyet olsun.




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol