Limonlu Cheese Cake

0

Malzemeler:

Tabanı İçin:
2 adet burçak bisküvi
125 gr tereyağ

İç Mazlemesi:
500 gr pınar labne (tercih sebebi) ya da 750 gr herhangi bir labne..
110 gr  toz şeker (1/2 cup)
2 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
3 yumurta

Sos İçin:
45 gr tereyağ
110 gr toz şeker (1/2 cup)
1 yumurta
1 çay kaşığı limon kabuğu rendesi
2 yemek kaşığı limon suyu


Yapılışı:

Burçak bisküvileri rondodan geçirip bir kaba alıyoruz, erimiş tereyağını üzerine ekleyip güzelce karıştırıyoruz. 26 cmlik tepsiye yağlı kağıt serip bu karışımı tepsiye döküyoruz..Yağlı kağıt olması şart yoksa kekinizi çıkaramazsınız tepsiden..karışımı güzelce tepsiye yayıyoruz ve elimizle iyice bastırıyoruz ki keserken, servis yaparken dağılmasın..kekimizin tabanını donması için en az yarım saat buzdolabında bekletiyoruz..

Tabanımız buzdolabında donadursun biz iç malzemeyi hazırlamaya başlayalım. ilk önce 3 yumurtayı şekerle güzelce çırpıyoruz, şekeri erisin biraz..daha sonra labneyi limon kabuğu ve suyunu ekliyoruz. labne çırptıkça sıvılaşır korkmayın, normal..İçimiz de hazır, en az yarım saat buzdolabında beklemiş tabanımızı çıkarıp bu karışımı tepsiye döküp önceden ısıttığımız 160 Derecelik fırında 1 saat pişiriyoruz, üstü hafif pembeleşir ve çatlar normaldir..görüntüsünü etkilemez..

Fırında pişerken kekimiz sosunu yapmaya başlıyoruz..Küçük bir kapta, tereyağ, yumurta, şeker, limon kabuğu ve suyunu karıştırıp, benmarin usulü pişiriyoruz..dikkat edin, suyunuz çok sıcak olmasın yoksa yumurtanız yağda pişer gibi olur, yeniden yapmak zorunda kalırsınız..tereyağ eriyip karışım iyice karışana kadar sürekli çırpın..5 dk sonra biraz koyulaşmaya başlayacak, 20 dk boyunca bu şekilde sık sık karıştırarak sosunuzu pişirin..iyice koyulaşıp koyu ayran ya da bal kıvamında akışkan olunca sosumuz hazır demektir, arada tadına bakmayı ihmal etmeyin, sakın fazla şeker de koymayın, limonu ya da ekşiyi seviyorsanız, limon suyunu bir kaşık daha fazla koyabilirsiniz.


Kekinizi fırından çıkarıp soğutun, sosunuz ılıkken keke dökün, sos sıcak olursa labneyi yumuşatır..Kekiniz bitti, şimdi dinlenmesi ve daha güzel olması için, buzdolabına koyun, üzerine değmeyen tepsi vb ile kapatın, ertesi gün afiyetle bayıla bayıla yiyin..sürekli buzdolabında tutun, özellikle sıcaklarda sosu eriyor ve lezzeti kayboluyor, dikkat edin çok dışarıda tutmayın..sadece ikram etmeden hemen önce buzdolabından çıkarın..




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol