Sütlü Cevizli Tarçınlı İrmik Helvası

1

MALZEMELER

1.5 su bardağı irmik
125. gr margarin, dilersen tereyağ 
1 su bardağı şeker (Biraz daha tatlı olmasını dilersen 1.5 su bardağı)
Dilediğin kadar, iri dövülmüş ceviz, fıstık ya da antep fıstığı
1 su bardağı süt
1 su bardağı su 
1 çay kaşığı kadar tarçın

YAPILIŞ

1. Çelik tencere tercih et. Tencerenin altını yak. Margarini koy. Erisin. Eriyince irmiği dök. Orta ateşte tahta kaşıkla başla karıştırmaya. Bu kısmı biraz zorlu, bırakmadan karıştırmak önemli. 

2. İrmik pembeleşince ( Epey kavrulmuş seviyorsan, bronzlaşmasını, çok kavrulmuş seviyorsan esmerleşmesini de bekleyebilirsin), at cevizleri birazcık daha kavur onunda yağı karışsın irmiğe.

3. Sonra sırasıyla, su- sütü- şekeri ve tarçını ekle. Ekleme yaparken altını kıs çünkü buhardan yanabilirsin aman dikkat. Karıştır güzelce. Zaten tarife göre yaparsan hemen çekecek suyu da sütü de yok 1.5 su bardağından yaparsan, hafif fokurdar.Kapağını kapat suyunu çekmesini bekle ya da sulu seviyorsan çektirmesen de olur.

4. Ocağı kapattıktan sonra kapağı kapalı, 15-20 dakika beklet. Sonra aç 2-3 kaşık daha şeker serp ve karıştır. Tekrar kapat kapağı biraz demlensin.

İşte bu kadar :)

Afiyet olsun




1 Yorum


sedavesila

Burdan da tesekkur tarif icin,yapiciim yarin :)

Yorum yapmak için üye ol