Paella

0

http://instagr.am/p/R8EP4GTRs_/

-MALZEMELER-

2 baş sarimsak

3 dolu yemek kaşığı Tereyağ

1 paket İstiridye mantari

1 paket Porcini mantari

1 paket iglo dondurulmus baby karides

1 paket iglo dondurulmus kalamar (halka halka ve unsuz olan)

Kisi sayisi kadar kabuklu midye

2 su bardağı baldo pirinç

3 su bardağı Tavuk suyu

2 çay kaşığı tatli kirmizi biber

Tuz

Karabiber

Bir tutam safran

1/2 cay kasigi köri

-YAPILIŞI-

Karides,kalamar ve midye derince bir döküm tencerede 1 tasim kaynayana kadar haslanir.Daha sonra suzulup bir kenarda beklemeye alinir.Tereyaginin 1 kasigi döküm tencereye koyulup eritilir ve jüliyen dogranmis srimsaklar tencereye koyulup,yag yanmayacak kadar sotelenir.Üzerine iri dogranmis mantarlar eklenir.Mantarlar suyunu salip cekmeye baslayinca 1 kasik tereyagi daha eklenir ve bu asamada karabiber tuz ve kirmizi biberler eklenip mantarin suyu dahada azalinca deniz urunleri tavaya eklenir.Butun harcin birbiriyle iyice karismasi saglanip alti kapatilir ve beklemeye alinir. Ayri bir pilav tenceresinde normal olculerinde pirinc pilavi tavuk suyu ve son kasik tereyağı ile yapilir ve suyunun tamami cektirilmeden-ama pirincler sert olmayacak- alti kapatilir ve deniz urunlerinin oldugu döküm tencereye eklenir. Uzerine safran ve kori de katilip kabaca karistirdiktan sonra, tencerenin agizi aliminyum folyo ile sarilir ve onceden 220 C ye isitilmis firinda 10 dk pisirilir. Daha sonra folyo acilir ve agzi acik olarak 5 dk daha pisirildikten sonra servise hazirdir afiyet olsun :)




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol