Simit kebabı / Oruk kebabı

0

Simit kebabı (Kiliste Oruk Kebabı olarak da geciyor) tarifini kendi yaptığım şekilde yazıyorum.Kaynak olarak kullandığım yemek kitabındaki (Kilis Yemekleri, Raife tuncay Belgin) malzeme miktarlarını biraz azalttım cunku o miktarlarda yapınca orduya yetecek kadar oluyor.

Malzemeler:

Tercihen az yaglı kıyma (300gr kadar) (asil tarifte orta yaglı diyor, biz cok aliskin degiliz, agır gelmesin diye az yaglı dedim)

1 cay bardagı ince bulgur (Miktar olarak degil de, görüntü (hacmen mi yani) kıymanın yarısi kadar ince bulgur (yani simit))

1 kucuk sogan

2-3 dis sarimsak

1 corba kasigi nane

tuz, karabiber

istege gore kirmizi biber

Eger kofte cok yagsız gelirse -malum bulgur yag kaldirir, zeytinyagı ekleyebilirsin-

Yapılısı

İnce bulgur bir kaba konur ve soguk su ile islatilir. (amac bulguru yumusatmak, su miktarı cok olmasin )

Daha sonra rondoda et ve simit 2 defa cekilir, böylelikle hem simit yumusamış hem de etle beraber kaynasmıs oluyor. (aslında tüm malzemelerle beraber 20-25 dakika yogurmak gerekiyor ancak kimsede o kadar kol kasi yok. Rondolar, et makineleri ne gune duruyor)

Sogan ve sarımsak ince ince doğranir. tuz, nane, karabiber, kırmızı biber, çekilmis et ve simit katılarak biraz yoğurulur.

Köfte şekli verilir.

Mangalda veya ızgarada veya az yagda teflonda pişirilir.




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol