Mezeler+tatlılar vs

0

MEZE--Malzemeler: 1 demet pancar, 3 adet eksi elma, 3 dis sarimsak, 2 yemek kasigi mayonez, 1 yemek kasigi yogurt, biraz ufalanmis cevizHazirlanisi: Pancarlar rendelenip 1 saat sirkeli suda bekletilir. Suyu SIKILIP derin bir kaba konulur. rendelenmis elma ve diger malzemeler eklenir iyice karistirilir ve hooop servis masasina.--


MEZE 2 --Malzemeler: 1 orta boy kereviz koku, 1 kalinca havuc, 1 buyuk salatalik, birkac salatalik tursusu, 2 kasik mayonez, 1 kasik yogurt Hazirlanisi: Havuc rendelenir, salatali ve salatalik tursusu kucuk kucuk dogranir. en son kereviz rendelenir ki zati alileri kararmasinlar. sonra hepsi guzelcee karistirilir. Daha sonra yenir, ve yenmelidir.*Puf noktasi: once kerevizi rendelerseniz icine limon damlatiniz ki beyaz kalsinlar..--

MEZE 3 --Malzemeler: İnce kiyilmis 2 cay fincani salam, ince kiyilmis 2 haslanmis yumurta, 1/4 fincan salatilik tursusu, 2 corba kasigi taze soganin yesil kisimi, 2 corba kasigi tatli sogan (veya arpacik da olur), 2 corba kasigi maydonoz, 1 fincan mayonez.Hazirlanisi: Hepsini karistirin.

ISTANBUL SALATASI --Malzemeler: 4 fincan ince kiyilmis lahana, 1 fincan havuc rendesi, 1/2 fincan ince kiyilmis kereviz yapragi, 1 yesil biber, 1 kirmizi biber, zeytinyagi, sirkeHazirlanisi: Malzemeler kisminda kiyilmamis olanlari da kiyip sona karistirin.-

-HAYDARİ;--Malzemeler: 1 corba kasigi eritilmis yumusatilmis tereyag, yumusak beyaz peynir (ezilecek), suzme yogurt, ince kiyilmis dereotu, bol nane, tuz karabiber, kirmizi biber, 2 buyuk dis dovulmus sarimsakYapilisi: Karistirin. sadece bunu yapin ama dikkat edin peynir topak topak kalmasin


su muhallebisi Malzemeler: 3/4 su bardagi nisasta, 2 su bardagi sut, 1su bardagi seker, 1 su bardagi ceviz, 2,5 su bardagi su, pekmezHazirlanisi: Nisasta biraz su ile eritilir. Uzerine sut, seker, su eklenir( yarim bardak su ayrilir) yaklasik 15 dk. kaynatildiktan sona islatilmis kaba dokulur, sogumaya yakin ilikken yarim bardak su dokulur. Pekmez ve de ceviz ile servis yapilir. (Not: Ozellikle bunlarla servis yapmak gerekmiyor, sivi cikolata, pudra sekeri vs gibi caniniz ne isterse oyle de olur.)



..LEVREK FİLETO: ?Levrek Fileto levrekler 4 saat sutun icine yatirilir. Bir folyonun icine findik buyuklugunde birkac tereyagi konulur. Uzerine filetolar yerlestirilir. Yarim fincan beyaz sarabin icine 1 kesme seker atilip karistirildiktan sonra filetolarin uzerine dokulur. bir kac top karabiber ve defne yapragi koyulduktan sonra folyoya kayik sekli verilip 200 derecede 20 dk. pisirilir. Sekli bozulmadan servis tabagina alinir ve servis yapilirrr.Afiyet olsun.. 


Armut Tatlısı

sulu sulu tatlı armutlar soyulur ama sapları bırakılır. Her bir armut için 1 fincan su, 1 yemek kaşığı şeker tencereye armutlarla birlikta konulur. 1 su bardağı beyaz şarap eklenir. Armutlar bu suyu çekene kadar pişirilir. Üzerine kakaolu puding yapılır . Armutun sapı folyo ile sarılır. Pudigleri döktüğünüz armutların üzerine kirpi gibi beyaz bademler yerleştirilir..




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol