Sıvıyağlı Kurabiye

3

malzemeler:

1 yumurta
1 çay bar. sıvıyağ
2 çay bardağı şeker
5-6 çay bardağı un (5ten sonrasını yoğurdukça ekleyebilirsiniz)
1 çorba kaşığı yoğurt
vanilya
kabartma tozu
biraz damla çikolata
isteğe bağlı portakal kabuğu rendesi

Kulak memesi kıvamında bir hamur oldu benimki, içine damla çikolata koyduğum için şekerini az koymuştum, siz damak zevkinize göre arttırabilirsiniz. Kek ayarında 12-13 dk. pişiriyorum, fırından alınca da 1-2 dk buharı çıkıyor, hemen kek fanusuna koyup kapağı azıcık aralık bırakıyorum, böylece ne hamur oluyor ne de sertleşiyor. Afiyet olsun.




3 Yorum


Ozge

kek ayari kac derece oluyor?:) bir de kek fanusu nedir? onun yerine ne kullanabilirim?:)

zeynep_bartu

Ozge, hani firinin el kitapciginda verilen sureler var ya, iste o firindan firina degisiyor benim bildigim. Bizimki Arcelik, 150 derecede 12-13 dk yetiyor, pembelesmelerini beklemiyorum.

Kek fanusu dedigim sey, kocaman bir tabak ustunde de kapagi var, ama her hangi bir saklama kabi da isini gorur, afiyet olsun :)

imgeiremselin

çocukların okulunun paylaşım günü için ilk tepsi orjinal tarif ile fırında pişiyor. İkinci tepsiyi tam buğday un, tarçın ve ceviz ile yapmayı planlıyorum bakaklım nasıl olacak. Teşekkürler zeynep...

Yorum yapmak için üye ol