Bebeklere de uygun Kaya kurabiye





Bu tarifi bebek yokken yapardım ve herkes tarafından oldukça sevilirdi, hazır aldım zannedilirdi, görüntüsü de tadı da değişik...Yabancı bir kitaptan bize uygun hale getirmiştim ve şimdi bebekler de yiyebilsin diye revize ettim.Bebekten kastım parmak yiyecek yiyebilen boyutta olanlar.Benim ciciş 13 aylık ve sadece 2 alt dişi var yiyebiliyor, ordan hesap edin:)

Sert olmayan, yumuşak bir kurabiye, özellikle fırından ilk çıktığında süt ile tepsinin yarısı yenilebilir (anneler tarafından:) 

Asılnda ölçülerim amerikan cup ölçüsü. Bizim su bardaklarının 200 ml olduklarını düşünürsek biraz büyükçe bir su bardağı veya 1+ çeyrek subardağı gibi ölçüm yapabiliriz...

2 cup un (Tamamen tam buğday unu olabilir veya yarısı normal yarısı tam veya biraz da yulaf katabiliriz)

1 çay kaşığı karbonat

yarım çay kaşığı tarçın ve/ veya toz zencefil

90 gr oda sıcaklığında tereyağ (20 kurabiyeden fazla çıkıyor, dolayısıyla her kurabiyeye denk gelen tereyağ oldukça az)

1/2 cup şeker ( ben esmer şeker kullandım, ve evet her kurab,yeye denk gelen şeker miktarı oldukça az oluyor ama bazen daha da az kullandığım oluyor)

isteğe bağlı olarak kuru kayısı, kuru üzüm, ceviz...

Hafifçe çırpılmış bir yumurta

1/2 cup süt (yaklaşık 125 ml)

Bu kurabiyenin en güzel tarafı, hiç el sürmüyoruz, kirlenmiyoruz:) Öncelikle un, karbonat ve tarçını bir kapta karıştırıp tahta bir kaşıkla tereyağını karışıma yedirin.Çok homojen olmasına gerek yok. Şekeri, yemişleri ekliyorz ve yumurtayı son olarak da sütü azar azar ekliyoruz. Kıvam oldukça yapışkan, elle şekil verilemeyecek ama kaşıktan da akmayacak şekilde olmalı, resimlerden anlaşılabilir belki.Kaşık ile şekilsiz parçalar verip tepsiye diziyoruz ve 200 derecede 25 dk. pişiriyoruz. Tabi fırına göre bu süre değişir üzeri kızarınca alabiliriz fırından.

İçine konulan kuru meyveler değiştirilebilir, fındık, badem eklenebilir.
 
Afiyet olsun...
 




1 Yorum


sedaozkan

Harika :P büyükler için olanını yapardım bunu da deniycem. Ellerine sağlık :)

Yorum yapmak için üye ol