Sekersiz Balkabagi Tatlisi

1

Bu tarif hem bebekler icin, hem de hafif yemek isteyen anneler, babalar icin uygun.

Canan Efendigil Karatay'in kitabindan ogrendim.

2 Dilim Balkabagi
1 Elma (Ben bir sonrakinde miktari arttirmayi dusunuyorum)
1 Portakal (Ben bir sonrakinde miktari arttirmayi dusunuyorum)
Yarim cay bardagi kuru uzum (Ben bir sonrakinde miktari arttirmayi dusunuyorum)
1 cubuk tarcin
1-2 tatli kasigi kadar tereyagi
dovulmus ceviz (Bebekler icin 1 yasindan sonra)

Balkabaklari istediginiz boyutta dilimlere, elmalar sekize, portakallar da dilim dilim bolunur. cevi haric tum malzemeler kapakli bir fiirin kabina (bir sonraki denememde firin poseti kullanmayi dusunuyorum) koyulur. tereyagi minik minik bolunerek malzemenin uzerine dagitilir.

180 derece firinda 1 saat pisirilir.

servis ederken ceviz eklenir. (Bebeklere 1 yasindan sonra tabi)





1 Yorum


pinar_ece

Deneyecegim bu tarifini, kabak tatlisini cok severim. Eline saglik, sonuc icin donerim tekrar bye

Yorum yapmak için üye ol