Yeşil mercimekli bulgur pilavı

2

1- Bir çorba kaşığı yeşil mercimek

2- Yarım çay bardağı bulgur
3-Bir elma dilimi kadar soğan 
4-Bir diş sarımsak
5-Bir tatlı kaşığı tereyağı
6-Yarım çay bardağı et suyu(Et suyunu ben kendim hazırlıyorum ve buzluğa atıyorum bir dilim kesip pilavıma kattım siz nasıl arzu ederseniz o şekilde ekleyebilirsiniz.)
Su, karabiber

   Önce yeşil mercimeği 10 dk haşlıyoruz.Sonra küçük tenceremizin içine tereyağını koyup soğanı bir miktar kavuruyoruz.Daha sonra yıkanmış bulguru ve süzdüğümüz yeşil mercimeği ekleyip bir miktar daha kavuruyoruz azıcık karabiber ekleyip et suyumuzu ilave ettikten sonra pilavın üstüne geçecek kadar soğuk su ilave ediyoruz.Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz biraz dinlendikten sonra yoğurtla afiyetle yiyoruz.




2 Yorum


polen

çok severim,balığın yanına da çok yakıştırırım,müceddere de derler buna,yavrular için de çok besleyici,teşekkürler.

ema

Tşk ederim bir sürü tarifim var ama oğlumdan vakit bulup yazamıyorum.Bebişlere afiyet olsun.

Yorum yapmak için üye ol