Öksürük

0

ÖKSÜRÜK ÇAYI

  • 1 adet elma
  • Ceviz büyüklüğünde taze zencefil
  • 1 adet çubuk tarçın
  • 1 tatlı kaşığı top karabiber
  • 2 yemek kaşığı kakule
  • 3 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı yeşil çay
  • 1 adet limon
  • 1 yemek kaşığı bal veya dut pekmezi (servis ederken, her bardak için)

Yapılışı

  1. Elmayı önce ortadan ikiye, sonra her yarısını enlemesine ve boylamasına üçe keserek, koçanı ve çekirdekleri dahil olmak üzere büyük boy bir tencereye aktarın.
  2. Üzerine kabuğunu soyup ince ince dilimlediğiniz taze zencefili, çubuk tarçını, karabiber toplarını, kakuleleri ve suyu ekleyip kapağını kapatın ve yüksek ateşin üzerine oturtup kaynama noktasına getirin. Ardından altını kısıp, orta ateşte 15 dakika boyunca kapağı kapalı olarak pişirmeye bırakın.
  3. Tencereyi ateşin üzerinden alın, kapağını açıp limonun suyunu üzerine sıkın, yeşil çayı da ekleyip karıştırın ve kapağını kapatıp 3-5 dakika demlenmeye bırakın. Eğer yeşil çay yerine ıhlamur kullanacaksanız bütün malzemelerle en başta ekleyebilirsiniz.
  4. Çay demlenince ince telli bir süzgeçten geçirerek bir çaydanlığa aktarın. Bardak başına birer yemek kaşığı bal (veya dut pekmezi) ilavesi yaparak servis edin.




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol