Muzlu dondurma

0

Muzlu dondurma
 
3 orrta boy muz
1/3 cup kahverengi seker
1 yemek kasigi tereyag - ufak parcalara kesilecek
1 tam 1/2 cup sut
2 yemek kasigi seker
1/2 cay kasigi vanilya ekstresi
1 tam 1/2 cay kasigi limon suyu
1/4 cay kasigi tuz
 
 
Firini 200 dereceye isitin. isiya dayanikli bir kaba dogradiginiz muzlari ,kahverengi sekeri ve tereyagi koup iyice karistirin ve muzlar yumusayip kahverengilesmeye baslayincaya kadar pisirin (30-40 dakika)
 
muzlari ve firin kabindaki karamellesmis sekeri blender'a koyun, uzerine sut, seker, limon suyu ve tuzu ekleyin ve duzgun bir pure kivamina gelen kadar cekin.
 
Karisimi dolaba koyun ve 1 gece sogutun. Sogumuz karisim fazla sertlesise biraz cirpmak yumusatacaktir. Daha sonra dondurma makinanizin talimatlarina gore mis gibi muzlu dondurmanizi yapin :)




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol