Kısır

1

Malzemeler:

2 su bar. ince bulgur
1 küçük marul
1 demet roka
1 demet taze soğan
1/2 su bar. zeytin yağ
3 limonun suyu (arzuya göre azalabilir)
nar ekşisi (arzuya göre)
biber salçası
domates salçası
tuz, karabiber, kırmızı biber, az kimyon

bulgur, yıkanmadan yapılacaksa tel süzgeçte epeyce sallanır, üstünün nişastası gitsin diye, bir tencereye konulur, üstüne 1 su bardağı kadar sıcak su dökülür, hemen kapağı kapatılır. (ben çabuk şişsin diye ocağın elektrikli gözüne koyup 1-2 derecede ısıtıyorum) 

yıkanacaksa hemen suyu süzülüp, tencere şişirilir (çok kısık ateşte)

biraz şişince baharatlar, yağ ve salça ile iyice ovulur. Yeşillikler ve limon suyu/nar ekşisi eklenir. afiyet olsun.

zeynebin sırrı:  benim zeytin yağlığımın içinde her zaman bir kaç diş sarımsak olur, sarımsak ağzımıza gelmeden  tadı, kokusu kısıra geçince hoş oluyor :))





1 Yorum


eylemyigit

Annem kavurarak yapıyor .Bilginize

Yorum yapmak için üye ol