hamsili pilav

0

1 kg hamsi kafası ve kuyruğu ile birlikte temizlenir flote kalacak güzelce yıkanır.

tavada 2 baş soğan kavrulur.1,5 su bardağı pirinç ile çevrilir.içine 1 kaşık domates 1 kaşık biber salçası konur hafif kavrulur.2 su bardağı sıcak su dökülerek pialvalr pişirilir.suyunu çektikten sona 2 avuç çiğ hamsi yarım demet maydonoz ve 4-5 taze soğan doranıp ilave edilir.içine bol nane ve ve biraz köfte baharı koyulur tuzu k.biberi kontrol edilir.

sona borcamın altına balıkın derisi gelecek şekilde bitişik bitişik dizilir aynı şekilde borcamın kenarları da balıkla bitişik olarak örtülür.hafif çiğ olan pilavımız dökülür ve kenarlardaki balıklarla pilavın üstüne doğru kıvrılarak pilavın üstüde balıklarla örtülür.fırına verilir.

zaten mis gibi kokuor bir müddet sonra.üzerine tereyağ parçaları konur eriyince servis edilir.

*not:içine kuş üzümüde yarışacağı kanaatindeyimm:))

tarif :evrim hanıma ait kendisine bu müthiş lezzeti tatma fırsatı sunduğu için çokkkkkkkkk teşekkür ediyorum.




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol