Sebzeli, Peynirli tuzlu kek

5

4 Kucuk patates

1 havuc 
isteginize gore ince kiyilmis cesitli sebzeler (ben daha once kirmizi biber, bir avuc ispanak, kavrulmus pirasa ile denedim cok guzel oldu. elinizde ne varsa kullanabilirsiniz)
yarim demet maydonoz (istege gore azaltilabilir)
yarim demet dereotu(istege gore azaltilabilir)
yarim demet taze nane (istege gore azaltilabilir veya kuru nane kullanilabilir)
1 corba kacisigi kuru feslegen
pul biber
kara biber
tuz
2 su b. un
2 yumurta
1 su b. sut
1/2 su b. zeytinyag
1 su b. ufalanmis beyaz peynir
1 paket kabartma tozu
uzerine susam, corekotu

sebzeler zar buyuklugunde kiyilir ve tum malzeme bir kapta kasikla karistirilir. yaglanmis borcama dokulup 170 C firinda uzeri kizarip ici pisene kadar pisirilir.
Afiyet Olsun




5 Yorum


zeynep_bartu

neşe, patates de çiğden mi doğranıyor?

nesejoy

evet patates, havuc cigden. borcamda uzun surede pistigi icin onlar da sorunsuz pisiyor. ama metal kek kalibi veya muffin kalibinda yapilacaksa biraz kavurmakta fayda var.

sissi

Neşecim aksamdan yapılsa taze kalır mı acaba?

nesejoy

kaliyor, hatta ikinci kez isitildiginda daha lezzetli oluyor. ben yaptiktan sonra birkac gun icinde tuketiyorum. teflon tavada dilim dilim isitiyorum.

sissi

Tamam canım cok sagol,yapıcam simdi:)

Yorum yapmak için üye ol