PIRTIK KURABİYE

0

PIRTIK KURABİYE

MALZEMELER

  • 200 gr tereyağ veya (150 gr. Sana hamurişi margarin+50 tereyağı )
  • 1/2 su bardağı ceviz içi iri kıyım
  • 1 pk vanilya
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 3 su bardağı un (çok sert bir hamur olmayacak)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • Üzeri için ayrıca pudra şekeri

TARİF

Oda sıcaklığındaki tereyağı ile birlikte diğer malzemeleri de uygun bir kaba alıp yoğurun ve yumuşak bir hamur elde edin. (Unu ilave ederken azar azar alın, hamurun yumuşaklığı önemli...)

Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak, yuvarlamadan elinize geldiği gibi tepsiye dizin.

Önceden 170 dereceye ısıtılmış fırında 15-20 dk. pişirin.

Son olarak servis tabağına aldığınız sıcak kurabiyelerin üzerine pudra şekerini eleyerek serpin.




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol