Yer Elması Çorbası

0


 

http://haydimutfaga.blogspot.com


Tarif portakal ağacından


Malzemeler:


Yaklaşık olarak 750gr yerelması

1 adet kuru soğan

2 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet havuç, küp küp doğranmış

yarım su bardağından biraz az kırmızı mercimek

yaklaşık 1,5lt kaynamış su

tuz

limon

 Hazırlanışı:

Yerelmaları soyulup limonlu suda bekletilir. Kuru soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında havuçlarla beraber kavurulur.

Soğan şeffaflaşmaya başlayınca yerelmalarını küp küp doğrayıp tencereye eklenir. Mercimeği yıkayıp tencereye ilave edilir ve birkaç kez daha karıştırılır.

Kaynamış suyu ekleyip mercimekler ezilene kadar pişirilir. Pişince blendırdan geçirip kıvamı koyu gelirse su ilave edilir. Tuzunu ekleyip limon suyula servis yapılır.

Afiyet olsun...




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol