Mercimek Koftesi

0

2 su b. kirmizi mercimek

1+1/4 su b. ince bulgur
1,5-2 kuru sogan (buyuklugune gore ayarliyorsunuz)
3-4 dal taze sogan
3/5 su b. sivi yag (ben zeytinyagi kullaniyorum)
3,5 su b. su
1 yemek kasigi biber salcasi
tuz, karabiber, pulbiber

Mercimegi 3,5 bardak su ile pisiriyoruz. Bulamac kivaminda olunca altini kapatip bulgurlari ilave edip karistiriyoruz ve tencerenin kapagini kapatiyoruz. 

Soganlari kucuk yemeklik dograyip yagda kavuruyoruz . Salcasini ekliyoruz, iyice pisiriyoruz.
tencerenin icinde bulgurlar mercimegin isisi ve suyu ile sisince ve bulamac sert bir kivama gelince. Salca sogan karisimini da ekliyoruz. Baharatlarini da ekleyip  10-15 dk. yoguruyoruz.

Ince kiyilmis sogan ve maydonozu ekleyip sekil veriyoruz. Marul yapraklarinin uzerinde servis yapiyoruz.
Afiyet olsun




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol