Pasta pandispanyası

5



  5 Yumurta (oda sıcaklığında)

  1 Su bardağı toz şeker (200 gr.)
  1 Su bardağından az eksik un (165 gr.)
  1 Türk kahve fincanı ılık su (80 ml.)
  5 Tatlı kaşığı kakao (50 gr.)
  1 Paket vanilya
  Yarım paket kabartma tozu
  Folyo
  22 cm. çember pasta kalıbı



 25 dk boyunca fırın kapağını hiç açmayalım, sonra kürdanla kontrol edelim. Pişmediyse fırını 150 dereceye düşürüp, arada kontrol ederek pişirelim.
 170 derece önceden ISITILMAMIŞ  fırında pişirmeye başlayalım.
 Yumurta beyazlarını kakaolu karışıma katalım ve çırpma teli ya da mikser kullanmadan, spatula yardımıyla iyice özleşene kadar yumuşak hareketlerle karıştıralım.
 Kakao, un ve kabartma tozunu sarıların olduğu kaba eleyelim. ( Elemek, kabarma miktarını arttırıyor.) Son kez iyice çırpalım.
 Yumurta sarılarına ılık su ve vanilyayı ekleyelim, 1 dk daha çırpalım.
 Yumurta sarılarına şekerin kalanını koyup bembeyaz olana kadar çırpalım.
 Yumarta beyazlarına şekerin yarısını katıp, kaskatı olana kadar çırpalım. ( yaklaşık 10 dk)
 Yumurta beyaz ve sarılarını iki ayrı çırpma kabına ayıralım.
 Önce kalıba folyodan zemin hazırlıyoruz ve kalıbı fırına uygun bir tepsi ya da borcama yerlestiriyoruz.






5 Yorum


prophetic

neden sondan başa oldu bu yazı anlamadım ama son adımın ilk adım olması gerekiyodu :)

afrezrudi

hakkatten sondan başa olmuş, olsunnnn bugün deneyeyim diyorum, foto eklerim

afrezrudi

yağ konulmuyor mu?

prophetic

hayir yag ya da sut yogurt gibi bisi yok icinde

afrezrudi

süpermiş hem de yağsız.

Yorum yapmak için üye ol