Elmalı bebek keki





Yİne şekersiz bir kek denemesi. Okuduğum bir yazı üzerine pekmez de koyamıyorum artık çünkü bal ile ilgili olan durum pekmez de de aynıymış, yani yüksek ısıda zararlı bir madde açığa çıkıyormuş :S Aslında pekmez keki çok sertleştirip kayış gibi olmasına da sebebiyet veriyordu zaten. O zaman napıyoruz keki biraz tatlandırmak için bol elma ve bol kuru kayısı kullanıyoruz:)

1 Yumurta
2 çorba kaşığı kefir
2 çorba kaşığı rondoda neredeyse püre haline getirilmiş elma
3 adet tavla zarı büyüklüğünde doğranmış kuru kayısı
Yaklaşık 1,5 kahve fincanı un
2 tatlı kaşığı un halinde yulaf
Bir çimdik karbonat
Bİraz tarçın
Allerji durumu yoksa biraz dövülmüş ceviz eklenebilir.

Yumurta iyice çırpılır. İçine kefir eklenir.Sonra un yavaş yavaş eklenir, yani miktar olarak biraz göz kararı... Karbonat, yulaf ve sonra elma ve kuru kayısılarla malzemelr harmanlanır, kıvamı herzaman yaptığımız keklerin kıvamında olmalıdır. Püf noktası unu ve diğerlerini eklediken sonra çok karıştırmamak, ne kadar karıştırırsak o kadar sönük bir kek olur. Tereyağı ile yağlanmış kalıplara dökülür ve 180 derecede pişirilir. Gidip gelip bakmakta fayda var, çok pişip de kabuğu sert olursa zor yenir bebiş tarafından...

Dediğim gibi yumurta sayısı ile doğru orantılı olarak diğer malzemeler de arttırılarak daha fazla kek elde edebilirsiniz. Sonuç beklediğimden iyiydi, tabiki bizim 5 yumurta ve kabartma tozu ile yaptığımız kekler gibi fosur fosur kabarmıyor ama tadı gayet güzel oldu ve bebişko da elinde kopara kopara yedi sahilde:D Afiyet olsun!




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol