limonata

0

5 litre su
5 limon
2 portakal
3 su bardağı şeker (şeker miktarı damak tadına göre az veya çok koyulur)

tül torba

yapılışı
limon kabukları incecik rendelenir;beyaz yerleri rendelenmez limonata acı olur.
limon ve portakallar 4'e bölünür
bölünmüş limon portakal ve şeker 2litre su ile iyice yoğurulur
tül torbadan büyükçe bi sürahiye veya tencereye  süzülür.
tül torbanın içinde kalan limon ve portakallara 1 litre su ilave edilerek tekrar iyice yoğrulur. bu suda diğer suya ilave edilir bu işlem 2 kere daha tekrarlanır.

toplamda 5 litre limonata oluyo
3 günden sontra ekşiyo
şişelere koyup buzluğa atılabilir.

yapanların yorumlarını bekliyorum




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol