YesilBaba' dan Tavuklu Mantar Sote

0

MALZEMELER


1 bütün tavuk göğsü
1 paket kültür mantarı
2 orta boy soğan
3 diş sarımsak
4-5 adet yeşil biber
3 adet domates yada 2 yemek kaşığı ev salçası
1 avuç iri dövülmüş ceviz
1 çay kaşığı kimyon
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı zerdeçal
2 çay kaşığı bal
1 yemek kaşığı soya sosu
1 tutam kekik 
İstenilen miktarda tuz
İstenilen miktarda sıvı yağ
Geniş ve derin olmayan bir tencere ya da çukurca bir tava

TARİF

Soğanlar iri iri kıyılıp yağda biraz kavrulduktan sonra, irili ufaklı doğranmış yeşil biberler eklenir ve beraber soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur.

Ardından jülyen kesilmiş tavuk göğüsleri eklenir ve tencerenin kapağı kapatılarak tavukların suyu çekilene kadar kavrulur. (Salça kullanacaksak) salça, bal, ceviz ve kıyılmış sarımsaklar bu esnada ilave edilir.

Tavuğun suyu çekildikten sonra, istenilen büyüklükte doğranmış mantarlar eklenir. Ardından domatesler ilave edilir.

Biraz kaynadıktan sonra soya sosu ve baharatlarda eklenir ve tencerenin kapağı kapatılır ve orta ateşte sote kıvamı alıncaya kadar pişirilir.

Not: Mantarlar daha diri olsun istersek son aşmada tencerenin kapağı kapatılmaz.

AFİYET OLSUN





Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol