Kolaçita / Feliçita tarifi

0

Malzemeler: 

Hamuru için: 

2 su bardağı un 
1/2 çay bardağı sızma zeytinyağı 
1 yumurta 
1/2 su bardağı yoğurt 
1 çay kaşığı karbonat 
Tuz 

Harcına: 

1/2 kilo körpe yeşil kabak 
250-300 gr sert beyaz peynir 
Tuz 
Karabiber 
Zeytinyağı 
Kabakları bulamak için buğday veya mısır unu 

Hazırlanışı: 

Hamur için verilen bütün malzemeleri karıştırıp yoğurun ve yağlanmış dikdörtgen bir tepsiye elinizle yayın. Kabakları uzunlamasına 2-3 mm kalınlığında dilimleyin ve una bulayın. Peyniri rendeleyin. Hamurun üzerine bir kat peynir serpiştirin ve kabakları boylamasına yan yana gelecek şekilde dizin. Tuz ve karabiber serpin, hafifçe zeytinyağı gezdirin. Aynı işlemi bir kat peynir, bir kat kabak olarak bir kez daha yapın. Üzerine tekrar rendelenmiş peynir serpin ve 170 derecede ısıtılmış fırında 40-50 dakika pişirip servis edin.




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol