Kahvaltı için pankek



Normalde çok sık kendimiz için yaptığım bir tarif, çok güzel pufur pufur olur. Kendimiz için yaptığım tarifin linki http://www.evcini.com/2008/06/pankek.html" rel="nofollow" target="_blank"> http://www.evcini.com/2008/06/pankek.html

Bebecik için İçerisine şeker koymadan, kabartma tozu koymadan nasıl yaparım diye düşünüyordum epeydir.

Şeker yerine meyve püresi koydum.Evde arkadaşın getirdiği milupa karışık püre vardı, zabah zabah elma armut rendelemeye üşendiğim için onu koydum. Fakat daha sonrakilere elma veya armut rendesi koymayı düşünüyorum, bir de tavaya döktüğümüzde alt tarafı pişerken üst kısmına ince muz dilimleri de yerleştirebiliriz sonra o tarafı çevirip pişmesini sağlayabiliriz, kendimize yaparken öyle yapıyordum...

İlk deneme için gayet iyiydi, ama daha geliştirmem lazım, malzemeler gözkararı oldu biraz...

1 yumurta sarısı
3/4 bardak kefir
Çok az zeytinyağı
Un ( tam buğday unu tercih sebebidir)
KArbonat
Meyve püresi

Önce sıvı malzemeleri çırpalım meyve de dahil, sonra yavaş yavaş unu ekleyelim. Kıvamı bildiğimiz ince dökülen krepten daha kalın olmalı, çok sıvı olmamalı. Kek kıvamı gibi.Bir kepçe alıp tavaya koyalım, üzeri göz göz olunca çevirelim. Hemen yanmaya pek müsaitler başlarından ayrılmayalım:) Afiyet olsun...

Gelmesi muhtemel soru: Kefir yerine süt koyabilir miyiz? Evet koyabiliriz, ama kefirle gerçekten çok daha pufidik oluyorlar. Süt almaya giderkene bir küçük şişe de kefir alın, başka keklere de koyabilirsiniz süper oluyor:)




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol