TAVUK DOLMASI

1

Bütün tavuğumuzu aldık içini dışını güzelce yıkayıp temizledik.

İç pilav yapmıştırsın biliyorsundur ama yazayım, tavuğun içinin büyüklüğüne göre 3 - 4 yemek kaşığı pirinci yıkayıp biraz ılık suda bekletiyoruz. pirinci süzüp zeytinyağı tereyağı karışımında pilav yapar gibi kavuruyoruz, az suda pirinci biraz pişiriyoruz ( sonra tavuklada pişecek) piştikten sonra içine istediğimiz baharatları, yıkadığımız suda beklettiğimiz dolmalık üzümü, dolmalık fıstığı, istenir ise ince kıyılmış maydonozu ekleyip karıştırıyoruz. Tavuğun içine bu pilavı dolduruyoruz. bu kısmın ağzı açık kalmayacak. ( pişerken dökülür.) iğne iplikle büyük dikişler yapıyorsun:)) Düdüklü tencerede salçalı su hazırlıyorsun, bu suya dörde bölümüş soğan, tane karabiber, 7-8 dal bağlanmış maydonozda bırakıyorsun. Ellerini, ayaklarını iple bağladığın tvuğu kaynamış salçalı suyun içine bırakıyorsun. pişiriyorsun. piştikten sonra istersen borcama alıp fırına sürebilirsin kızarması için ( güzel kısarmazı içinde tavuğun üzerine biraz mayonez sürebilirsin) afiyet bal şeker olsun.

bu arada eleini ayağını bağlama sebebin pişerken dağılmasın, bütünlüğünü korusun:))




1 Yorum


bahargulce

düdüklü de kaç dakika?Pişirme süresini öğrenmemiz mümkün mü?bir de hazır tavukla yapılıyor değil mi?

Yorum yapmak için üye ol