Kahveli Çikotop

0


Kahveli Çikotop

Malzemeler:

125 gram oda sıcaklığında yumuşamış margarin (Yarım paket)

1 su bardağı pudra şekeri

1 paket vanilya

1 Türk kahvesi fincanı süt (Küçük fincan)

1.5 çay kaşığı granül kahve (Ben Nescafe Gold kullandım)

1.5 paket petitbeurre bisküvi (37 adet)

2 yemek kaşığı kakao

1 Türk kahvesi fincanı damla çikolata veya doğranmış çikolata parçaları

Üzeri İçin:

1 su bardağı hindistan cevizi rendesi

Yapılışı:

1. Öncelikle bisküvileri 1-2 cm’lik parçalar olacak şekilde küçük küçük kırın.

2. Tatlıyı yapacağınız büyükçe kaseye yumuşamış margarini koyun. Üzerine pudra şekerini döküp krem haline gelinceye kadar yoğurun. (Yapışkan bir karışım olduğu için, ben eldiven kullanarak yoğuruyorum, daha rahat oluyor.)

3. Parçalanmış bisküvileri ve vanilyayı ekleyin. Elinizle iyice margarinli-şeker karışımına yedirin.

4. Sütün içinde granül kahveyi eritin ve bisküvili karışıma dökün.

5. Son olarak kakaoyu ve damla çikolatayı ekleyin; elinizle iyice karıştırın.

6. Avucunuzun içinde yuvarlayarak ceviz büyüklüğünde toplar yapın (ortam sıcaklığına bağlı olarak karışım cıvık olursa, 5 dakika dolapta bekletin) ve hindistan cevizine bulayın. (Ben servis tabağına hindistan cevizini yayıp, üzerine topları diziyorum. En son yuvarlıyorum.)

7. Kapaklı bir borcama dizip, sertleşmeleri için 1 saat buzdolabında bekletin.




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol