Kalamar Tava

1


1/2 kilo ayiklanmis kalamar
1 yemek kasigi karbonat
1/2 yemek kasigi pudra sekeri
1/2 llimon suyu
un
sivi yag

(karbonat, pudra sekeri, limonun olcusu fazla da olsa fark etmez zira daha sonra yikanacak )

Kalamarlar kopugu cikana kadar iyice yikanir. Karbonat, pudra sekeri, limon karisiminda 1 saat kadar buzdolabinda bekletilir.

buzdolabindan cikartildiktan sonra iyice yikanir ve kagit havlu ile kurulanir (islak kalirsa tavaya attiginizda feci sekilde yag patliyor, aman dikkat)

kurulanan kalamarlarin her tarafi unlanir ve derin kizgin yaga atilir. yagin derin olmasi onemlidir, kalamarlar tamamen yaga girmis olmalidir zira yagin disinda kalan kisim sertlesebiliyor.

afiyet olsun




1 Yorum


EmineKartal

ellerine saglık Nese, ilk firsatta deneyecegim

tesekkurler

Yorum yapmak için üye ol