Ek Gıdalara Geçiş: Derin Dondurucu Teknolojisi

0

Ek gıdalarla ilgili serüvenimiz tam gaz devam ediyor. Tabii ki deneyimlerimiz de zenginleşiyor.

Lina’ya demir damlasını tam doz (9 damla) verdiğimden beri kabızlığın sınırında yaşıyoruz. O yüzden öğlen ve aksamüstü verilen sebze ve meyve mamalarımızda mümkün olduğunda kabızlığı önleyici içerikler vermeye çalışıyorum. Meyvesinde mutlaka armut, kayısı, incir, kırmızı erik olmasına dikkat ediyorum. Doktorun verdiği 100 cclik hedefe bu ay itibariyle ulaştık sayılır. Ama bazen dişten dolayı şebeklikle ancak yedirebiliyoruz.

Tabii böyle olunca da kışın ne yapacağım sorusu kafama takıldı. Kuru kayısı verebilirim. Ama mutlaka işlemden geçirmemiş olanını bulmalıyım. Nasıl emin olacağım, keşke şimdi tadından emin olduklarımı saklayabilsem vs. derken derin donduruda saklama için yollar aramaya başladım. Sonunda derin araştırmalar sonucu kayısı, erik ve kayısıyı çok basit bir şekilde saklamanın yolunu öğrendim.

1. Meyvenin zarar görmemiş, ezilip bozulmamış olanını seçiyorsunuz.

2. Yıkayıp ikiye bölüyorsunuz.

3. Bir tepsi üzerine dizip derin dondurucuya koyuyorsunuz.

4. Minimum 5 saat sonra çıkarıp buzdolabı poşetlerine koyuyorsunuz.

Yazinin devami icin:
http://tugba-bence.blogspot.com/2011/09/ek-gdalara-gecis-derin-dondurucu.html




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol