Kek ve börek tarifi

1

Elma Tepesi Keki  1. kisim

2 bardak seker (cok tatli sevmiyorsaniz azaltin)
1/2 bardak sivi yag
2 yumurta
4 bardak, ufak kup halinde dogranmis mayhos elma (ben üç elma - iki armıt- iki armut veya sadece armutla da yapıyorum) 

2. kisim  2 bardak un

1 fiske tuz
2 tatli kasigi tarcin
1 tatlı kaşığı kabartma tozu



Ekler: ceviz badem karışımı, çekirdeksiz kuru üzüm, dut kurusu vs..
Firini 175C ayarlayin, isitin. Birinci kismi bir kapta, ikinci kismi bir baska kapta karistirin. Birlestirip iyice karistirin. Yagglanmis, 22x33cm (9x13inch) boyutunda firin tepsisine dokun, Onceden isitilmis firinda yaklasik 1 saat pisirin.Sicak, ilik, soguk, dilediginiz gibi servis yapin. Uzerine vanilyali dondurma yakisiyor, eminim kaymak da yakisir.


Pırasalı Börek

4 yufka
3-4 pırasa
2 kucuk havuç
dil peyniri

sos için
2 su bardağı sut
2 yumurta
yarım bardak zeytinyağı

Önce zyagında robottan irice çekilmiş pırasa ve havucu kavurun. yarım çay bardağı su ekleyin pişsinler. Tuz karabiber ekleyin. pişince peyniri ekleyin, erisin...

iki yufkayı üstüste koyup üçgen üçgen kesin. içine pırasalı havuçlu karışından koyup irice sigara börekleri yapın. hepsini sıkışık bir şekilde bir kaba alın.
üzerine süt yumurta zyagi karışımından oluşan sosu dökün. beklesin bir süre sosu iyice emsin. 

sonra fırın tepsisine alıp çörek otu serpip pişirin.

bu kadar.





1 Yorum


julide

Canım tekrar ellerine sağlık. Çok güzel olmuştu gerçekten..

Yorum yapmak için üye ol