pembe marshmallow

0

malzemeler :2 çorba kasıgı jelatın,125 ml soguk su,440 gr pudra şekeri,250 ml sıcak su,1çorb akasıgı gül suyu,pembe gıda boyası,80gr hındıstan cevızı..

yapılısı :25*30 ölçülerınde bır tavayı yaglayın,jelatını kucuk bır kabın ıcıne koydugunuz soguk suya serpın.sıcak su ve şekerı orta boy bır sos kabına koyun.şeker erıyınceye kadar karıstırmaya devam edın.su ıle bırlıkte erıyen sekerı jelatın karısımına ekleyın ve yaklasık 20 dk cevırerek kaynatın.sonra bu karısımı oda sıcaklıgına gelınceye kadar sogumaya bırakın.olusan karısımı ıyıce cırpın.daha sonra ıcersıne gul suyu ve gıda boyasını koyarak genıs bır kapta yuksek hızda 5 dk boyunca kıvam yogunlasıncaya kadar cırpın..hazırladıgınız karısımı ustu tamamen kapanacak sekılde hındıstan cevınıze bulayın.oda sıcaklıgında 2 saat bekeltıp kupler halınde kesın :)))) afıyet olsun...




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol