MUZLU ÇİKOLATALI KEK

0

Malzemeler

  • 2 adet yumurta

  • 1 su bardağından 1 parmak az toz şeker

  • 2 bardak un

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 bardak süt

  • 160 gr sütlü çikolata (1 paket yeterli)

  • 3 adet yerli muz

  • ¼ bardak zeytinyağı

  • ½ vanilya çubuğu (ben bunun yerine 1 paket vanilya ekledim)

    Yapılışı

    2 yumurtayı, 1 su bardağından 1 parmak az şekerle birlikte köpürene kadar çırpın. İçine 1 paket kabartma tozu, 1 bardak süt ve son olarak  yarım vanilya çubuğunun çekirdeklerini çıkararak ilave edin.(ben 1 paket vanilyayı direkt döktüm) Sonra 2 bardak unu azar azar ilave ederek karıştırın. Unun tamamını ekledikten sonra pürüzsüz kıvamda dağılması için karıştırın ancak çok fazla çırpmamaya özen gösterin. Bu, kekin fırında kabarmasını engelleyecektir. Bu sırada 160 gram 2 kare paket sütlü çikolatayı (ben 160 gr 1 paket çikolata koyuyorum yeterli geliyor,2 paket eklemek çok bence) bıçakla kabaca parçalara, 3 adet de yerli muzu da çok küçük olmayan parçalara ayırın.


    Dikdörtgen kek kalıbının her tarafını yapışmaması için az yağlayın. Kek karışımının yarısını kalıba dökün. Çikolataların büyük kısmı ile muzları yerleştirin. Üzerine tekrar kek karışımını koyup, kalan çikolataları serperek, hafif içine bastırın. (ben çikolatalar ve muzları da kek harcının içinde rastgele karıştırıp kalıba öyle döküyorum,ayrıca dizmeye uğraşmıyorum yani) Kalıbı önceden ısıtılmış 180 -200 derecelik fırına koyup 40 – 45 dakika pişirin.




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol