Milfoy Borek ve Pasta

0


Tavuklu Milfoy Boregi

- 500 gr tabakli but (kusbasi gibi ufak kesilecek)
- 1 ufak rendelenmis sogan
- 1 yemek kasigi biber salcasi
- 1 yem. kasigi zeytinyagi
- 1 cay kasigi kimyon/yarim cay kasigi karabiber/1 cay kasigi tuz
- 150-200 gr bezelye (ben donmus kullandim)
- 1 paket Milfoy hamuru
-  2 yumurta sarisi/Susam/Corek Otu

Boregi yapmadan 1 gun once bezelye disindaki malzemeleri karistirip buzdolabinda beklet. Ertesi gun bezelyelerle beraber kisik ateste 45-50 dak. pisir. Milfoy'leri de 1 gun onceden alip buzdolabina koyarsan kullanima hazir olur. 1 adet milfoye tavuklu malzemeden koyup ustunu baska bir milfoyle kapatip kenarlari iyice yapistir. Son olarak ustlerine yumurta sarisi surup susam ve/veya corekotu serp. Normal firinda 180 derecede 20-30 dak., fanli firinda 160 derecede yine 20-30 dak. pisir.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kremali Milfoy Pastasi

*ilk denemem oldugu icin istedigim gibi olmadi, tarifi bundan sonra yapacagim sekilde yaziyorum

- 4 su bardagi sut
- 2 tepeleme yemek kasigi nisasta
- 4 tepeleme yemek kasigi un
- 200 gr toz seker
- 1 paket vanilya sekeri
- 1 paket milfoy hamuru
- pudra sekeri

Sut, nisasta, un, seker ve vanilya sekerini muhallebi kivamina gelinceye kadar karistir ve sogumasi icin dolaba koy. Milfoy parcalarini tepsiye diz, catalla batirip delikler ac kabarmasin diye ve 15-20 dak. firinda pisir. Soguduktan sonra parcalarin yarisini (10 tanesini) ikiye bol.Ikiye boldugun parcalarin alt ve ust kismini kremayla doldur ve bolmeyip butun biraktigin parcalarla ustunu kapat. Ustlerine bol bol pudra sekeri dok.

Afiyet seker ;))




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol