meyveli yulaflı bar

2



Parmak gıdalara geçmek için yanıp tutuşan yavrunuza süper bir atıştırmalık. Yapması kolay, şeker içermiyor, karbonhidratı düşük, sağlıklı, katkısız. Hem diş kaşıyor, hem de emip yumuşatarak yiyor.

MEYVELİ YULAFLI BAR

(10 adet halka)

  • 1 muz
  • 2 günkurusu kayısı
  • 4 siyah kuru üzüm
  • 4 çiğ badem ya da 2 ceviz
  • 1 su bardağı yulaf ezmesi

Muzu çatalla eziyoruz. Kayısı, kuru üzüm ve bademi rondodan geçirebiliriz. Ben bunun yerine daha homojen ezildiği için döner rende kullanıyorum. İKEA dan almıştım. Şu linkte görebilirsiniz. Aynı ürün Carrefour'da da vardı. Hatta semt pazarlarında bile olabilir.

1 su bardağı yulaf ezmesini de ben bu rende ile toz haline getirdim. Rondoda da yapabilirsiniz. Yulaf ezmesi olarak ETİ Lifalif kullandım. Farklı markaların yulaf ezmeleri var marketlerde.

Tüm malzemeyi çatalla karıştırıyoruz. Koyu bir macun kıvamına gelmesi gerekiyor. Eğer cıvık olursa biraz daha yulaf ezmesi ekleyebilirsiniz.

Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine bir tatlı kaşığı ile macundan alıp koyuyoruz, kaşıkla üstüne bastırarak daire şekli veriyoruz. Birer tatlı kaşığının büyüklüğü yeterli. Elinizde de şekil verebilirsiniz.

Önceden ısıtılmış 175 derecedeki fırına tepsiyi veriyoruz. 20 dakika pişiriyoruz. Fırınınızın büyüklüğüne ve gücüne göre ara ara kontrol edip üstü kızardığında da alabilirsiniz.

Afiyet olsun!




2 Yorum


sedaozkan

harika, ben de evde zamanında aldığım ve tüketmediğim eti lifalif'ten kurabiye yapmıştım, organik tam buğday unuyla karıştırıp. Ellerine sağlık Feyza, eminim çok sağlıklı ve lezzetli olmuştur.

deniss

bugün yaptım tarifini, hatta instagramda da fotoğrafını paylaştım :) eline sağlık güzel bir tarif

Yorum yapmak için üye ol