Sütlü - Elmalı Tatlı

1

Malzemeler:

1 paket sade petibör

1 lt süt
1 su bar. şeker
2 çorba k. un
1 çorba k. buğday nişastası
1 pkt vanilya

3-4 elma

ayrıca araya serpmek için, fındık ya da ceviz içi, biraz tarçın, 1 çorba kaşığı toz şeker


Elmalar soyulur dilimlenir, sade suyla haşlanır.  1 kat petibör hafif ıslatılmış borcama dizilir. Pişmekte olan muhallebi koyulaşmadan önce biraz alınıp petibörler ıslatılır.  2. kat petibör ve haşlanmış elmalar dizilir. Üstüne şekerli, tarçınlı ceviz/fındık serpilir. En üste de muhallebi dökülüp, fındık ya da cevizle süslenir. En az 3-4 saat dolapta beklerse süper olur. Afiyet olsun :))




1 Yorum


Opeth

Deniycem Zeynep.Yalnız güzel olursa ben yaptım,kötü olursa Zeynep dedi diycem:)

Yorum yapmak için üye ol