Sultan Sarması

1 litre süt 
1,5 su bardağı toz şeker 
6 yemek kaşığı un 
2 yemek kaşığı margarin 
1 paket vanilya 
1 su bardağı hindistan cevizi 
2 adet muz 

Hazırlanışı 

Derin bir tencerede; süt, toz şeker, margarin ve unu karıştırın. 
Orta dereceli ateşte kıvamı koyulaşana kadar karıştırarak pişirin. 
Ocaktan indirmeden 5 dakika önce vanilyayı ekleyip karıştırın. 
Büyük bir tepsinin tabanını Hindistan ceviziyle kaplayın. 
Tenceredeki muhallebiyi tepsiye dökün. 
Muhallebi oda sıcaklığında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın. 
1 gece bekletin. 
Servis yapacağınız zaman tatlıyı dikdörtgen parçalara kesin. 
Her bir parçanın ortasına muz dilimi koyun. 
Rulo şeklinde sarın. 




Henüz yorum yazılmamış. İlk yorumlayan sen ol.

Yorum yapmak için üye ol