höşmerim

6


Höşmerim

yarım kilo süt kesiği (tuzsuz lor da olurmuş) 
2 çorba kaşığı un
1 su bardağı şeker
 

unu bir tencerede yağsız olarak hafif pembeleşinceye kadar çok kısık ateşte kavur. (çiğliği gidecek kadar)
Başka bir tencerede süt eziğini iyice ez. kavurduğun unu kat ve şekeri ekle. Ateşte yağı çıkıp iyice ezilinceye kadar pişir.  helva kıvamına gelmesi gerekiyormuş.
altını söndürüp 10 dakika tencerenin ağzı kapalı beklet.
daha sonre servis yap




6 Yorum


zeynep_bartu

Balıkesirde çok meşhurdur. O tarafa yolunuz düşerse, çarşıdaki hale uğrayıp almanızı tavsiye ederim :)

mibrim

konya da buna bal döküyorlar kavurduktan sonra..şerbet yerine

EmineKartal

Çanakkale'de, Tekirdağ'da, Kırklareli'nde de yaparlar... ayy sıcak sıcakkkk offff

Damla

ooo

crocus

ben de ilk kez İzmir de duydum,ama ne gördüm ne de henüz yiyebildim:)

osman

Yaptın da yemedik mi sevgili eşim)))

Yorum yapmak için üye ol